Hybridbilar

Med termen hybridbil syftar man oftast på elektriska hybridfordon, som kombinerar en förbränningsmotor och en eller flera elmotorer. Hybridfordon är populära eftersom de tilltalar ett stort antal konsumenter. Det finns olika typer av plug-in elbilar (PEVs), såsom plug-in hybridbilar, som också har en förbränningsmotor, och rena elfordon. Med rätt produktionsmix, kan PEVs drastiskt minska CO2-utsläppen jämfört med traditionella förbränningsmotorer HOS bilar, men de fortfarande utgör en mycket liten andel av de totala personbilarna med mindre än 0,1%.

Exempel på populära hybridbilar

  • Toyota Prius Hybrid
  • Chevrolet Volt
  • Nissan Leaf Hybrid
  • Toyota Camry Hybrid
  • Honda Civic Hybrid

2015 kommer man börja lanseringen av Volkswagen Golf, en Plug-in Hybrid från Volkswagen som fått 5-stjärnor av Auto Express. Den hr en 1,4-liters TSI turbo bensinmotor och en 80-kW elmotor.

 

Hybrid air teknik

Hybrid Air är en teknik från Peugot som kombinerar en vanlig förbränningsmotor med en planetväxel och den använder en pneumatisk motor som drivs an komprimerad luft.  Bilen kan alltså köra på enbart bensin eller luft och de använder sig av bromskraftåtervinning. De första bilarna som använder den här tekniken kommer säljas 2016.

Peugot har en konceptbil som använder tekniken som heter 2008 Hybrid Air.

Facebooktwitterredditmail